Mette Mathilde Bodholdt

Chok traume terapi - Samtaler via kroppen

Resized img 2033  5

Mette Mathilde Bodholdt

Chok traume terapi - Samtaler via kroppen

Formålet med Tinkuy er at aktiviteterne i huset hjælper medlemmerne til at mærke sig selv gennem bevægelse i krop, sind og ånd.

Mette Mathilde Bodholdt bidrager til dette formål ved at tilbyde behandling. Du kan læse mere om Mette Mathildes behandlingsmuligheder til højre.

Hos tinkuy tilbyder jeg chok-traume terapi. Nedenfor her kan du læse nærmere om terapien og om min baggrund for at tilbyde terapien..

Hvorfor inddrage kroppen

Det er ikke det hele vi har adgang til via vores ord. Når vi arbejder igennem kroppen eller inddrager kroppen i vores procesarbejde, inviterer vi de lag i os ind i den vågne kontakt, som eller ikke træder så meget frem og som ikke lader sig så direkte røre af samtalen. Kroppen kan dermed være en åbning og vej ind i at bevæge de dele af os, der ikke nødvendigvis lader sig røre af ordene og ikke så tydeligt lader sig kalde frem i kontakten mellem os.

I kroppen og nervesystemet bor alle vores erfaringer og oplevelse både det vi husker og også de mere ordløse fornemmelser og tilstande formet igennem tid og samspil. Så vi har det hele med os, til hver en tid og det taler sig sprog i den måde vi indgår i kontakt og i vores måde at gebærde os i vores liv lige nu og her.

 

Hvordan forløber sessionen sig

Den enkelte session varer ca. 75 min og koster 600 kr. Hvis du ønsker et forløb, kan vi aftale en rabatpris.

Sessionen er opbygget som en samtale hvor vi inddrager kroppen, enten ved at bringe opmærksomheden ind i kropslige sansninger undervejs eller via kropslige øvelser og vi kan også inddrage manuel behandling på briks. Samtalen kan tage sit afsæt i en eller flere bestemte oplevelser som du har lyst til at forholde dig til eller i oplevede tilstande og følelser som du mærker eller noget som fylder i din livssituation lige nu.  

For at få mest ud af at terapien anbefales det at komme i et forløb, da de lag vi arbejder ind i nogle gange vil have lidt tid til at komme i tale og vi kan have brug for at kende vejen lidt, for at begynde at genkende tilstandene indefra.

 

Hvem kan have gavn af kropsterapien

Kropsterapien er til dig som

  • Oplever angst og uro
  • som efter en eller flere overvældende eller uhåndterbare situationer føler at noget har ændret sig, måske du føler dig modløs og udmattet eller at du har det anderledes end tidligere og måske kæmper lidt med din glæde.
  • som bærer på uforløste oplevelser i din livshistorie og gerne vil træde dybere ind i en forløsning. 
  • som har en kompenserende og destruktiv adfærd f.eks. en spiseforstyrrelser.
  • oplever at en hjernerystelse, piskesmæld eller et overfald har sat sine spor og har fortsatte ekkoer i din måde at opleve og føle dig på.
  • som led i et længere eller pludseligt sygdomsforløb eller efter operationer føler dig anderledes og mærker længsel efter rolige hænder som en støtte ind i at lande i og bebo kroppen igen.
  • … eller til dig som af andre årsager kan mærke en kalden ind i at arbejde i proces via kroppen.

 

Hvem er Mette

Jeg har en faglig baggrund som psykomotorisk terapeut (BA i psykomotorisk terapi og afspændingspædagogik) og er igang med min efteruddannelse som relationel biologisk traumeterapeut (en gren inden for chok-traume terapi). Uddannelsen er en to-årig efterudddannelse og jeg har indtil nu taget det første grundår.

Som terapeut har jeg tavshedspligt og modtager løbende supervision. 

Igennem de sidste ca. 20 år har jeg været optaget af udvikling igennem forskellige praksisser som formes omkring enheden af vores krop og sind. Hvordan vi igennem at sætte kroppen i bevægelse også bevæger sindet, vores følelser, vores oplevede jeg og vores sociale mønstre. I mit arbejde trækker jeg på min erfaring i at arbejde med sindets og kroppens natur igennem mange år i egen proces og min inspireret af meditativ praksis og danse/bevægelses praksis.

Jeg har levet af mit arbejde som kropsterapeut siden 2013.

 

Kontakt

Telefon: 31243971