Lis Værgman

Qi Gong og Tai Chi instruktør

Lis Værgman

Qi Gong og Tai Chi instruktør
www.taichi-wujigong.dk

Formålet med Tinkuy er at aktiviteterne i huset hjælper medlemmerne til at mærke sig selv gennem bevægelse i krop, sind og ånd.

Lis Værgman bidrager til dette formål ved at tilbyde undervisning. Du kan læse mere om Liss undervisning til højre.

Balance er det centrale i både tai chi og qi gong. Balance i krop og sind, i dit liv og i dit samspil med omgivelserne.

De former for qi gong, som jeg underviser, er tai chi relaterede og understøtter tai chi træningen, men kan også med stor fordel udføres separat, da al qi gong handler om at øge din indre energibalance og dermed din sundhed og livskvalitet. Den tai chi, jeg underviser, er yangstil (yang efter mester Yang, og ikke yang som modsætning til yin) ifølge Tung familien. Min mester er Kai Ying Tung fra Los Angeles.

Tai chi og qi gong har været en central del af mit liv siden jeg første gang stødte på det i midt-firserne. Siden starten af halvfemserne har jeg delt det med andre ved at undervise i mange forskellige sammenhænge. Ens tai chi og qi gong træning udvikler sig hele tiden og man begynder efterhånden at se sig selv, sine omgivelser og samfundet med andre øjne. Det jeg for tiden er mest optaget af, er at få mere fokus og kontakt med yin-energien og hvad den kan, da jeg oplever den som ikke-værdsat i vores samfund.