Omkari J

Yoga acharya (hatha yoga lærer), autoriseret psykolog (English and Danish)

Omkari J

Yoga acharya (hatha yoga lærer), autoriseret psykolog (English and Danish)

Formålet med Tinkuy er at aktiviteterne i huset hjælper medlemmerne til at mærke sig selv gennem bevægelse i krop, sind og ånd.

Omkari J bidrager til dette formål ved at tilbyde undervisning. Du kan læse mere om Omkaris undervisning til højre.

Omkari er hathayogalærer (yoga acharya) og autoriseret psykolog. De sidste tre år har hun boet, studeret og undervist i Sivananda ashramer i Sydindien og har derfra også erfaring med yogafilosofi og chanting.

TERAPI Omkari kombinerer den moderne vestlige psykologi med yogaens filosfi og skaber åbne, kreative rum, hvor der arbejdes med sindet og dets finurligheder. Omkari har tidligere arbejdet i socialpsykatrien og har stor erfaring med lette og tunge diagnoser, men arbejder sig helst udenom kategorierne og nærmere mennesket. 

Terapien kombineres med yogaen for at skabe en holistisk tilgang til os selv og verden omkring os - gennem hvilken vi alle er forbundet.

ADAPTED YOGA Omkari har en særlig kærlighed for og tålmodighed med stive og skadede kroppe, og tilbyder samtalesessioner om krop og sjæl hvor der udformes et unikt program til den enkelte person. Det kan være rent fysisk eller det kan være en kombination af kognitive øvelser, mindfulness og yogastillinger, der ligesom akupressur, aktiverer de dele af kroppen hvor forskellige følelser ellers kan ophobes. Har du fx været udsat for stress og traumer, har du vanskeligt ved at sige fra eller finde glæden, kan et sådant program hjælpe dig rigtig langt. 

Se også facebookgruppen Endometriyoga for forslag til nænsomme fysiske stillinger. 

Hatha yoga og pranayama er fast i aktivitetskalenderen, mens chanting  vil poppe op som workshops. Individuelle sessioner kan aftales nærmere med Omkari. Finde hende på facebook i gruppene https://www.facebook.com/groups/1693002604153025/ og https://www.facebook.com/groups/774978259566149/ hvis du har lyst til at vide mere.  En vigtig del af yoga er nærvær, åbenhed og tålmodighed, så vær ikke genert :)

 

YOGA

Traditionelt set er yoga først og fremmest en filosofi, en livsstil, og det vi herhjemme kalder yoga, henviser kun til den fysiske del (asana). Yoga arbejder på tre planer; fysisk, mentalt og spirituelt, og hvert plan er konstant i samspil med hinanden. Dvs at laver vi de fysiske øvelser, påvirker vi også sindet og sjælen. Laver vi pranayama, arbejder vi faktisk i feltet mellem den fysisk og psykisk. Chanting (det at synge mantraer og bajans) har direkte effekt på sindet da det er opløftende, men også på det der ligger bag sindet, da chanting æncrer på vores vibrationers frekvens - og enkelt sagt bare åbner hjertet.

HATHA YOGA Omkaris undervisningsstil er traditionel og fokuseret på de vigtigste grundlæggende stillinger som bearbejder de dele af kroppen som har afgørende betydning for mentalt og fysisk helbred. Undervisningen er detaljeret og der arbejdes grundigt med alignment sådan at du bliver tryg og kompetent i din hjemmepraksis. 

PRANAYAMA Ud over hatha yogaens fysiske del underviser Omkari også i pranayama som kort betyder åndedrætskontrol. 

BHAKTI YOGA/CHANTING At synge mantraer og sanskrit sange alene eller i fællesskab. Selvom sproget antikt, er det en simpel og glad udtryksform. Oftest foregår det som call and response, dvs én synger for og så gentager gruppen den samme linje. Chanting er en dejlig humørløfter, samtidig fællesskabsdannende. Chanting renser og løfter din energi, åbner hjertet, beroliger sindet. Chanting er en rigtig god måde at kanalisere fx vrede og triste følelser til positiv energi. Og så er chanting faktisk også en form for pranayama, fordi vejtrækningen kontrolleres aktivt og udåndingerne er lange.