Aktiviteter

Qi Gong, dans og Gong bad

Tidspunkt: 16. Oct., kl 11:00
Varighed: 330 minutter
Tovholder: Mette Sahl

Få en helt særlig sanselig oplevelse, der skaber velvære, ro og balance i krop og sind. Vi varmer krop og sind op med enkle, meditative, flydende bevægelser fra Qi Gong og glider over i let guidet til improviseret dans og slutter med at meditere til Gong Nidra Gongbad.
På de 3,5 timer får du/I mulighed for at blot at nyde og komme helt ned i gear.
Her er også mulighed for at leve sig ind i de særlige lydfrekvenser og de langsomme bevægelsesflow for at oplade dig selv med ny energi.

Program
Vi starter dagen med at lande i åndedrættet, skabe indre ro og varme kroppen langsomt op med Qi Gong.
Du guides gennem enkle, meditative bevægelser fra Shibashi Qi gong med fokus på at skabe flow i krop og åndedræt.
Qi Gong er en blid måde at forny din energi, balance og fleksibilitet, løsne spændinger i kroppen og styrke muskelgrupper. Nogle kalder Qi Gong ”mindfulness" eller "meditation i bevægelse", andre "kinesisk yoga".
Så leger vi med at give vores livsenergi dansende udtryk. Mette vil komme med korte, guidede invitationer til at udforske modsætninger som Yin/Yang, ekspansion/sammentrækning, lethed/tyngde, klarhed/kaos, tiltrækning/frastødning.
I dansen kan du lade dig inspirere af guidningen, de andre dansere eller gå med dit eget improviserede danseflow.
Vi skaber et rum med højt til loftet og respekt for hinandens grænser og behov netop denne dag.
Vi spiser frokost
Vi lander dagens bevægelser med Tinas Gong Nidra.
Vi trækker vejret dybt, slapper helt af og er nu klar til at modtage gongernes dybe toner. Klar til at invitere mere ro og mindre tankemylder ind i dit liv.
Vi overgiver os til tyngdekraften, giver slip på muskelspændinger og presserende tanker og synker dybt ned i yogamåtte, trækker vejret bevidst og roligt.Med lyden til fine enkelte toner fra vindspil og syngeskåle guider vi langsomt tilbage til rummet.
Læs en detaljeret beskrivelse af hvad du kan forvente af Gong Nidra nederst.
Tilmelding først gyldig efter SMS MED DIT NAVN+MAIL til tlf. 61 60 29 59 senest kl 12 dagen før.
360 kr. for ikke medlemmer/180 kr. for Tinkuy medlemmer.
Mette sender en faktura til din mail, så du kan betale over erhvervs MobilePay (har du ikke MobilePay kan du indbetale på reg.nr. 5339 konto nr. 0000252783).
Alle fra 15 år er velkommen.
Max 15 deltagere. Først til mølle.
Medbring
- tøj til skiftevis at bevæge sig og ligge indenfor (gerne lag på lag)
- liggeunderlag og tæppe (her er også mulighed for at låne på stedet)
- evt frokost (her er køleskab og kogeplader)
Kom gerne 10 min før start. Det er ikke muligt at komme efter kl 11.
Vi serverer kop te/kaffe og lidt sødt undervejs. Der vil være en frokostpause, med mulighed for at spise medbragt frokost/varme mad eller hente på en af dem mange nærliggende cafeer.
Badstuestrædet ligger centralt i Kbh. 750 m fra Nørreport St i en stille sidegade til Strøget.
Pengene refunderes ikke i det tilfælde af at du melder afbud. Men du er velkommen til at sælge din billet videre, så længe vi ved hvem der komme istedet senest 90 min. før begivenhedens start. I tilfælde af at arrangørerne aflyser refunderes pengene naturligvis.
Vi glæder os til at se dig.

En oplevelse af Gong Nidra:
Forestil dig, at du efter en kort guidet åndedrætsøvelse, har lagt dig godt tilrette på din yogamåtte. Puttet dig under varme tæpper, puder under knæene, måske med dine yndlingsuldsokker på og din trofaste vandflaske ved din side.
Du føler dig rigtig godt tilpas og er klar til fordybelse i lyd og vibration. Du trækker vejret dybt, slapper helt af og er nu klar til at modtage gongernes dybe toner. Klar til at invitere mere ro og mindre tankemylder ind i dit liv.
Du overgiver dig til tyngdekraften, giver slip på muskelspændinger og presserende tanker og du synker dybt ned i din yogamåtte, trækker vejret bevidst og roligt.
I første omgang prøver du at følge med i tonerne og vibrationerne fra de mange gongs, som insisterende flyder som vibration ind og ud af din krop. Som minutterne går, svæver du ud af den daglige bevidsthed, for til sidst at miste tidsfornemmelsen og overgiver dig til en dyb forløsende Gong Nidra – dyb afspænding for krop, sind og sjæl.
Gongernes vibrationer stilner langsomt og stilheden Shunya åbenbarer sig. Efter lidt tid hvor stilheden fylder rummet og du genforener dig med lyder af eget åndedræt, lyder der fine enkelte toner fra vindspil og syngeskåle, som langsomt guider dig tilbage til rummet, tilbage på yogamåtten, tilbage til din fysiske krop.
Efter gongbadet tager du al den tid du har brug for, indtil du er klar til at sætte dig op på yogamåtten. Det er individuelt hvor megen puttetid under tæppet der skal til. Måske ruller du om på siden i barnestilling, indtil du får du har lyst til at sætte dig og nyde en kop dampende varm urtete med de andre. 🍵
Nogen vil gerne fortælle og dele deres oplevelser, andre vil gerne vente lidt med ordene og bare lytte.


kærlig hilsen
Mette