Aktiviteter

Medicinsk Yoga

Tidspunkt: 9. Jul., kl 17:00
Varighed: 90 minutter
Tovholder: lene Pia


Hvad er Medi Yoga?
Medi-Yoga, Medicinsk yoga, består af fysiske yoga-stillinger, åndedrætsøvelser, afspænding, koncentrationsteknikker samt meditation, med og uden mantra som er lyd og sang. De fysiske øvelser, der kan tilpasses og laves af alle feks på en stol, udføres roligt og kontrolleret og er med til at skabe bevægelse og flow i bindevævet, dermed øges fleksibiliten i kroppen og nervesystemet, organer og hormoner påvirkes.
Der tages udgangspunkt i den enkelte deltagers ”evne” og eventuelle udfordringer.
Det er en blid og meditativ yoga form hvor kombinationen af stillinger, koncentrationsteknikker og meditationer bindes sammen af åndedrættet, skaber muligheden for at opnå ro og balance i krop og sjæl.

Medi-Yoga er udviklet i Sverige på baggrund af forskning i samarbejde med sundhedsvæsnet. Forskning i Medi Yoga på Svenske hospitaler viser god effekt på stress relaterede sygdomme, hjerte-karsygdomme, for højt blodtryk, rygproblemer og kroniske smerter, uro, søvnproblemer, anspændelse, hovedpine, hormonelle ubalancer m.m
Øvelserne tager udgangspunkt i den klassiske Kundalini Yoga, byggende på østens visdom og traditioner, samt vestlig forskning og viden. En evidensbaseret, terapeutisk yogaform, udviklet i Sverige i samarbejde med det svenske sundhedsvæsen. Medi Yoga er kendt og udbredt i det øvrige Skandinavien men stadig relativt nyt i Danmark.
Kontakt Lene Pia Rehardt for yderligere info på 28482305