Aktiviteter

(CAFE - 15 MINUTTER FORSINKET) Pinhole Workshop - En tidsrejse i fotografiet

Tidspunkt: 20. Apr., kl 11:00
Varighed: 180 minutter
Tovholder: Nikolaj

Get Ticket Here

Velkommen til Pinhole fotografiets verden.

På denne workshop inviteres du på en tidsrejse i de oprindelige teknikker bag fotografiets skabelse. Med dine egne hænder bygger du et fuldt funktionsdygtigt kamera ud af simple hverdagsgenstande, og du lærer at bruge det.

Pinholefotografi er en kreativ proces, der nærmest kan betragtes som at fotografere i blinde. Vi fralægger os alle vores digitale hjælpemidler og efterlades i vores oprindelige primitive form, hvor vores sanser for alvor kan tage over.

Det er langsomt fotografi. Du må blive stille, og pludselig kan din tilstedeværelse i øjeblikket få det til at føles dybere. I tillæg til den fotografiske oplevelse er belønningen unikke og visuelt stærke fotografier.

Workshoppen er for ALLE på tværs af aldre og fotografisk erfaring. Det er en fantastisk måde at stifte nærmere bekendskab med fotografiets bagvedliggende teknikker eller bryde de fotografiske vaner, som erfaring kan medføre.

På denne workshop bruger vi tændstikæsker og de gode gamle analogfilm som base for skabelsen af dit kamera. Med vores færdige kamera, vil vi gå på en lille opdagelse i kvarteret, så alle kan blive fortrolige med deres lille nye skabning.

Kan du mærke lysten til at tage på en anderledes fotografisk rejse, så kom med på Lørdag d. 20. april. Vi starter kl. 11.00 og slutter ca. 14.00. Prisen for deltagelse er 300 kr. Halv pris for Tinkuymedlemmer. Dette inkluderer alle materialer.

Vi glæder os til at tage jer med på opdagelse.

Om facilitator:

Som nyudklækket fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole rejste Nikolaj Svennevig i 2012 til Hanoi, Vietnam, der blev hans hjem over de næste fem år. Gennem flere år arbejdede han som freelancefotograf, inden udfordringen med at påtage undervisning bød sig. Her har han vendt sig væk fra de højteknologiske værktøjer, der har “oversvømmet vores verdener, bedøvet vores tilstedeværelse og relationer til omverdenen”, og i stedet kastet sin kærlighed over pinholefotografiets magiske verden.

Den røde tråd i hans workshops er fokus på den kreative proces bag fotografiet i forsøget på at hjælpe andre til at spore sig ind på en mere autentistisk stemme.